Любими продукти | май | - Green For Beauty

Любими продукти | май |




Май, май прелетя толкова бързо. Едновременно с това други неща ми се сториха вечни.
За тези от вас, които ме следват в Instagram @greenforbeautyblog, най-вероятно знаете за проблема с кожата който имах предният месец. Имах буквално срив в системата и организма ми, имах хормонален дисбаланс и след изследвания разбрах,че имам и стафилококова инфекция и вероятност за поликистоза. Всичко това се отрази ужасно на кожата ми, акнето ми се върна и не можех да го овладея изобщо. Опитвах всичко, което обикновено помагаше, но проблема беше изцяло вътрешен и външната (козметичниа) намеса не беше достатъчна. В следващ пост ще споделя за добавките и витамините, които пих през това време и които ме стабилизираха. На първо място трябваше да направя детоксикация, за да изчистя паразитите, по време на която кожата се влоши още повече, тъй като всичко избиваше през нея. 

Имаше и неща, които направиха месеца ми по-хубав. Споделям любимите козметични продукти за месец Май. Отказах да пия каквито и да е лекарства, за да нормализирам хормоните, защото знам ,че афтър ефекта им също не е приятен. Въпреки това забелязах, че може би в следствие на това имах прекомерно избиване на пот, както и горещи вълни. Определено имах нужда от ефикасен продукт, който да премахне този дискомфорт. Това беше стика на Schmidt's за който вече писах статия. 

Интересното е,че всъщност повечето продукти в тази статия, остават не само любимци за месец Май, а all time favourites.

Phytocode пробиотичен интимен душ гел



14,90лв.
Тъй като до сега не бях имала проблеми с хормоните и отговарях на всички симптоми за поликистоза, но за щастие такава диагноза не беше потвърдена, реших да потърся повече информация за това, от къде идва всичко това. И тъй като това е цяла отделна тема ще се спра на това, че стигнах до продуктите за дамска интимна хигиена, които до голяма степен са също от причините за различни ендокринни и репродуктивни проблеми. В действителност това са продукти (например дамските превръзки) на които не съм отдавала толкова голямо значение. Знаете ли, че на опаковките на дамските превръзки и тампони всъщност не се изписва състав, а в много от тях се съдържат много опасни химикали. За това направих цяло проучване, за това какво има на пазара и като цяло за влиянието на тези продукти върху организма ни. Ще споделя в следваща статия. 

Една от добавките, които взимах е именно провиотик, до тогава не бях много наясно с тяхното действие. За това, когато видях разработката на този български продукт, бях много впечатлена. Не случайно този продукт е взел и множество награди със своята патентована формула. Това е първият продукт, който опитвам на марката и определено бих опитала още неща. Продукта е много мек и нежен, обикновено реагирам доста, но усещането му е изключително деликатно и освежаващо, дори и за всекидневна употреба. 

INCI:AQUA, CAPRYLYL / CAPRYL GLUCOSIDE, DECYL GLUCOSIDE, GLYCERIN, LACTIC ACID, XANTHAN GUM, LACTOBACILLUS / STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS MILK FERMENT, CITRUS PARADISE PEEL OIL, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE 
100 % натурален състав

www.phytocode.bg

HEMP CARE - ексфолиращ скраб за тяло с масло от италиански канабис

37euro / 32лв.

Това е една много интересна и нова марка за нашият пазар. Продукти на основата на био италиански канабис. Макар и цялостно състава да не отговаря на био продукт.
Има някои съставки в графа "избягвай" ,но усещането на кожата след този скраб е толкова хубаво. Продуктите са унисекс, но на мен лично ми ухае на скъп мъжки парфюм, а аз обожавам това. Обожавам и маслото от коноп, което има прекрасни свойства за кожата. Да кажем двете най-страшни съставки са phenoxyethanol и coumarin.
Като кумарина е парфюм, който може да е силен алерген, но той е последна съставка, което означава,че е в някакви много минимални стойности от 0.1% и по-скоро остатъчен от друга съставка.
Колкото до Phenoxyethanola, някак си се примирих да го срещам вече и макар и да знам,че вариант да се замени има, напоследък започнах да се примирявам с него. Включително го виждам в био и еко сертифицирани продукти, така че в малки стойности считам,че не е толкова страшен. Въпреки това в продукти за лице го избягвам, изключенията са при продукти за тяло. Също имам предвид,че това е продукт който отмивам той не остава по-кожата, така че всичко си е съвсем в нормата. 

INCI:AQUA (WATER), GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, PARFUM (FRAGRANCE), CALOPHYLLUM INOPHYLLUM SHELL POWDER, CETEARETH-20, CANNABIS SATIVA SEED OIL, JOJOBA ESTERS, CETYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN STEARATE, CITRIC ACID, TOCOPHEROL, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, BENZYL ALCOHOL, LIMONENE, LINALOOL, HEXYL CINNAMAL, COUMARIN


69.00 лв.

Maira oils - масло за тяло с розово масло

Някои от вас може би знаят, че обожавам българското розово масло. За мен това е най-богатото по състав и качества масло.Това масло, не е просто масло, то е истински луксозен парфюм и ароматерапия. Блаженство за сетивата. Попива бързо и кожата след него е изключително мека и гладка. Идеалната комбинация след скраб за тяло.
Впръсквам розова вода, така че кожата да е влажна и тогава нанасям. Чувствам се направо като принцеса. 


Състав по INCI: Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Rosa Damascena Flower Oil, Citronellol, Geraniol, Linalool.






MADARA - Маслен пилинг-мляко за ексфолииране

45,95лв. 22,95лв.
От доста време не бях използвала ексфолиант, тъй като намирам повечето за изключително груби и когато съм с раздразнено акне, това би могло да бъде много лош вариант. Обикновено моят пилинг е сода или билковата пилинг маска, която си правя. В zoya все още тече невероятната им промоция от -50% на комплекта който върви с мицеларна вода и oil-to-milk пилинг. Това си беше направо попадение, за съжаление мицеларната вода опитах само два пъти, защото без да искам я разлях, но беше много приятна за кожата. Тъй като последният един месец използвам козметика  Madara и мога да кажа,че много от продуктите се превърнаха в all time любими, но съм подготвила цяла отделна статия.

Пилинга е изключително деликатен, може би до сега не бях опитвала такъв. Надявам се да го има отново,защото определено този продукт ще си остане от най-добрите ми козметични попадения. Ухае на нещо сладко и има много интересна консистенция, която при разнасяне се превръща, в млечно бяла.

Съставки (INCI):

Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin***, Helianthus Annuus Seed Oil (слънчогледово олио)*, Hydrogenated Castor Oil (хидрогенирано рициново масло), Aqua (вода), Sucrose Laurate Esters, Sucrose Palmitate, Ethanol (спирт), Copernicia Cerifera Wax (восък от карнауба), Aroma (аромат), Tocopherol (витамин E), Talc (талк), Cera Alba (пчелен восък), Prunus Armeniaca Kernel Oil (масло от кайсиеви ядки)*, Avena Sativa Kernel Oil (масло от овесени ядки)*, CI77019 (слюда)****, CI77499, CI77491, CI77492 (железни оксиди)****, CI77891 (титаниев диоксид)****, Linalool**, Limonene** 


MADARA - TIME MIRACLE -
53.95 лв.
MADARA - oколоочен крем 
Мога да напиша цяла статия за този околоочен крем. Отново продукт, който може би остава в ТОП 3 околоочни кремове, които някога съм ползвала. Като акцента при мен са подпухналите очи, които крема толкова добре озарява и събужда,че все едно съм с коректор. Според мен ще е идеален за дами с първи мимически бръчки, а и дами 40+

Обърнете внимание на състава и просто нямам какво повече да добавя от това ...
Състав:
Betula alba (сок от бреза) juice*, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Simmondsia Chinensis (масло от жожоба) Seed Oil*, Glycerin***, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Betaine, Sodium PCA, Hippophae Rhamnoides (екстракт от облепиха) Fruit Extract*, Trifolium Pratense (екстракт от цвят червена детелина) Flower Extract*, Centaurea Cyanus (екстракт от цвят метличина) Flower Extract*, Galium Verum (екстракт от еньовче) Extract*, Alchemilla vulgaris (екстракт от цариче) extract*, Vaccinium Myrtillus (екстракт от плодове боровинка) Fruit extract*, CI 77019 (Mica)****, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Benzyl Alcohol, Aroma, Aqua (вода), CI 77891 (Titanium Dioxide)****, Tocopherol, Sodium Benzoate, Chitin, Beta-glucan, Xantan Gum, Zinc PCA, Equisetum Arvense (екстракт от хвощ) Extract*, Aesculus Hippocastanum (екстракт от конски кестен) Seed Extract*, Ascorbyl Palmitate, Sodium Hyaluronate, Potassium Sorbate, Sodium Phytate, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Limonene**, Linalool**, Eugenol**, Citral**
36.00 лв.



Phytoessence - SILK TOUCH - Възстановяваща маска за лице 

В периоди като този, когато кожата ми  е активна и пъпките продължават да излизат, имам нужда едновременно от дълбоко почистване,детоксикация и хидратиране. Ключовата дума е хидратиране, тъй като в тези периоди кожата произвежда повече себум и грешката която правим е да се опитаме да го тушираме, като я дехиратираме или пресушим, което пък раздразва и влошава кожата повече.  Тук имаме перфектната комбинация от две глини,които абсорбират  мръсотиите от кожата и масла, които да регенерират и възстановят . 

INCI: Aqua; Kaolin; Glycerin; Bentonite; Prunus Amygdalus Dulcis Oil; Butyrospermum Parkii Butter; Squalane (Olive); Extrapone® Silk GW N (water, glycerin, hydrolyzed silk); Argania Spinosa Kernel Oil; Cetearyl Alcohol; Allantoin; Coco-Glucoside; Helianthus Annuus Seed Oil; D-panthenol; Coconut Alcohol; Glyceryl Stearate; Tocopherol; Fragrance; Dehydroacetic Acid; Disodium EDTA; Benzyl Alcohol; Limonene*.
5.90 euro/11.50 лв.



The Ordinary - Niacinamide 10% + Zinc 1%

Е, това е може би най-ненатуралният продукт, който съм използвала в близките години, но той буквално ме спаси, за това си заслужи почетното място. 
Незаменимото в този серум е неговата активна съставка (Niacinamide) която дори не успях да открия изобщо. 
Тя не е от опасните съставки. Двете проблемни са (Isoceteth-20 иPhenoxyethanol) Както вече казах, фенокс. го преглътнах и това е единственият продукт за лице в който съм го допуснала. 
Това е известен за бранда продукт в серията им за акне и проблемна кожа. Изчетох доста положителни ревюта и статии за него, а и очаквах цената му да е около 30 евро Успокои в действителност кожата ми, още след първата вечер, усеща се ,че е леко изсушаващ ,но успявам да компенсирам с масла. Повлия се много добре с цялостният режим и  терапия, която си бях направила.

INCI:Aqua (Water), Niacinamide, Pentylene Glycol, Zinc PCA, Dimethyl Isosorbide, Tamarindus Indica Seed Gum, Xanthan gum, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


Dr.Spiller - hydro color cream 
140лв./ 38.00 лв ??

Това е интересен крем, с формула която създава пигмент който приема цвета на кожата. Интересното е,че е изключително лек и прозрачен и в същото време прави филм,който прикрива голяма част от несъвършенствата по кожата. Основата му е на сок от алое вера. И може би най-лошата му съставка е Диметикона. Ползвам го от един месец и не е запушвал порите.

Като цената му вариата до около 140лв.
За съжаление не успях да открия състава му никъде, за това ще го въведа ръчно.






________________________________________________
Ако този пост ви е харесал и искате още подобни статии, можете да оставите коментар и да се абонирате към блога.
Опитвали ли сте някои от продуктите и кои са вашите любимци за месеца?
Благодаря ви !

___________________________________________________________________________
За всички нови читатели в блога:
Можете да ме откриете също така в:
Instagram : @green_for_beauty
Facebook: Odonata
Facebook страницата на студиото за био§минерален грим  
YоuTube : GreenForBeauty

Mожете да се абонирате за канала освен, чрез имейла и през Google (тъй като понякога newslettera не отчита вашият абонамент и е възможно да не получите никъв нотификейшън за нови постове) за това най-добре Google

И не забравяйте, като читатели на блога можете да се възползвате от следните кодове за отстъпка:
-5% отстъпка от продуктите на Florame онлайн в сайта на https://sopharmacy.bg/florame.html
с код: Green For Beauty Promo
-5% отстъпка от всички продукти онлайн в сайта на https://odonatacosmetics.com/
с код: GREENBLOG

Няма коментари